Letölthető programfüzet:

programfuzet

Készüljünk együtt!A karácsonyt mindig nagy jövés-menés, izgatottság övezi, főleg a gyerekek körében. A várakozással teli, hosszú napok alatt nemcsak magunkat, de otthonunkat is felkészíthetjük az ünnepekre pár apró ötlettel és praktikával. Az ízléses dekoráció nem feltétlenül pénz kérdése, hiszen néhány egyszerű hozzávalóval és egy kis idővel mindenki maga is remek dolgokat alkothat.


Örökzöld díszek

Örökzöld díszek


Egy fenyőágas összeállítással és néhány gyertyával, vagy egy hagyományos adventi koszorúval igazi ünnepi hangulatot teremthetünk már a készülődés idejére is. Az örökzöldből készült koszorúk nemcsak az asztalon, de az ajtón vagy a falra felakasztva is jól mutatnak.

Sokoldalú matricafesték

Sokoldalú matricafesték

A matricafesték igen hálás alapanyag, még az egészen kicsik is könnyen boldogulnak vele, és a végeredménnyel sokáig büszkélkedhetnek. További nagy előnye a matricaképeknek, hogy nemcsak ablakainkat, de számos más tárgyat is dekorálhatuk velük, és az ünnepek múltával könnyű visszaszed- hetőségük miatt eltehetők akár a következő évre is.

Elő a tálakkal

Pillanatok alatt meleg és kellemes hangulatot varázsolhatunk, ha különböző hosszúságú gyertyákat helyezünk el egy lapos tálban levelek és bogyók társaságában. A kisebb tányérkákba kihelyezett magvak és gyümölcsök pedig nemcsak jól mutatnak, de hasznosak is, ha vendég érkezik.

Karácsonyi illatok

Karácsonyi illatok

Narancs, alma, fahéj, szegfűszeg – mind a karácsony hozzátartozói. Akár egy ünnepi tálat, akár csak egy illatos füzért készítünk belőlük, nemcsak szép lesz az eredmény, de illatos is. A gyümölcsök színei ráadásul feldobják a téli szürkeséget is.

A gömbök nemcsak a fán mutatnak jól

A gömbök nemcsak a fán mutatnak jól

Ne hagyjuk a dobozban azokat a díszeket se, amelyek az idén nem kerülnek fel a fára. Szépen gazdagíthatják otthonunk dekorációját, ha a párkányokon és polcokon elhelyezzük a gömböket egy-két termés társaságában vagy szalag segítségével feltesszük őket az ablakba.

A legfinomabb díszek

A legfinomabb díszek

A mézeskalács talán azért nem megy ki a divatból, mert már a készítése is varázslatos. Olyan sütemény, mely a konyhába csalogat kicsit, nagyot egyaránt. Díszítési, formázási lehetőségeinek csak a fantáziád szab határt.