Letölthető programfüzet:

programfuzet

Jótékonysági programokMITŐL JÓ A VILÁG?

Szentendre város civil szervezetei, egyesületei már évek óta jótékonysági akciókat szerveznek annak érdekében, hogy a bevételből támogatni tudják a nehezebb körülmények között élő polgárokat. Reméljük, e nagy összefogásnak köszönhetően idén is sikerül elérni, hogy valóban minden szentendrei számára széppé váljon az ünnep.

December 2. 10:15 Fehér Ház (Dunakorzó 18.)
Mikulásfutás
Szentendre Város Önkormányzata és a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület közös szervezésében idén is megrendezésre kerül a Mikulásfutás jótékonysági futóverseny. Az akció célja a nevezési díjként beérkezett tartós élelmiszerek szétosztása a szentendrei rászoruló családoknak.

December 2-3., 9-10., 16-17., 23. egész nap Fő tér
Rotary Club
Az Adventi vásárban ebben az évben is minden hétvégén forralt bort kínálnak a Szentendrei Rotary Club tagjai, melynek bevételét a Bárczi Gusztáv Iskola és egy szentendrei középiskolás diák támogatására fordítják, tanulmányi ösztöndíj formájában.

December 9. 10.00-18.00 Tourinform Iroda (Dumtsa Jenő u. 22.)
Szentendrei Női Szalon
A Szentendrei Női Szalon hölgyei idén is gyűjtést szerveznek nehéz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik javára

December 10. 12:00-14:00 Központi Konyha (Bajcsy-Zsilinszky út 3.)
Krumpliebéd
Advent 2. vasárnapján szeretettel várnak mindenkit a jó hangulatú és nemes célú összejövetelre, melynek lényege, hogy a szervezők részéről biztosított meleg ételért cserébe a résztvevők az aznap vasárnapra szánt összeggel a szentendrei és kárpátaljai rászoruló családokat támogatják.

December 14–19. egész nap Szentendrei Spar és Interspar áruházak
Adni Öröm
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja, az Adni Öröm országos tartós élelmiszer-gyűjtő akció keretében végez gyűjtést.

December 17. 18.00 Városháza díszterme
Összefogás a Szentendrei Gyermekekért
Szentendre Város Önkormányzata és a Szentendréért Közalapítvány ismét közös akciót hirdet, melynek célja, hogy a hátrányos helyzetben élő családok számára is valóban örömteli legyen a karácsony. Advent 3. vasárnapján ezért idén is ünnepséget szerveznek részükre.
Az Adventi időszak idején
Szentendrei Konzervatív Esték Klub
A Szentendrei Konzervatív Esték Klub idén is szervez jótékonysági adományosztást, a szentendrei piac őstermelőivel közösen az adventi időszakban. Céljuk az idősek, nehéz sorsú családok támogatása advent meghittségének szellemében. Egy kis mosolyt csalni arcukra, hogy ők is méltó módon tudják megünnepelni a karácsonyt, Jézus Krisztus születésének ünnepnapját.

Városi karácsonyfa díszítés a Fő téren
A város karácsonyfáját a Szentendre Barátai Egyesület díszíti.